marți, 17 mai 2011

Puterea vindecatoare a apei



"Apa are o putere magica de a da nastere tuturor lucrurilor din lume, este elementul care le unifica pe toate, este sursa vietii, ea creeaza lumea in care traim. Apa si lumina sunt acelasi lucru." Masaru Emoto
Apa este mai mult decat un fluid care transmite informatie. Experientele savantului japonez Masaru Emoto au demonstrat stiintific ca vibratiile mediului inconjurator se impregneaza in structura apei. Masaru Emoto si-a inceput o munca uluitoare, fotografiind mii de cristale obtinute din apa. Mai intai a fotografiat apa provenita din rauri din intreaga lume, si a sesizat o prima diferentiere intre "potabila" si apa de izvor.
Apoi a constientizat ca muzica este cel mai bun medicament ce l-a putut descoperi omul. A fost inspirat sa puna muzica, atat clasica cat si moderna, in apropierea apei care urma sa fie studiata. Rezultatele au fost nu doar suprinzatoare, cat si revelatorii: muzica chiar poate vindeca!

Atunci cand apa "a ascultat" Mozart, Beethoven sau Vivaldi, cristalele au fost impregnate de armonie si frumusete. In schimb, la auzul unor melodii violente, gen heavy metal, cristalele de apa au luat forme asimetrice si contorsionate. De exemplu, prin piesa "Moldau" de la Dvorak, se poate imbunatati functia sistemului limfatic. Pentru persoanele ce devin irascibile, sfatul este sa asculte aceasta piesa, pentru ca simbolizeaza pacea mintii. Prin piesa "Lacul lebedelor" de Ceaikovski, se pot vindeca durerile articulatiilor, pentru ca vibratia acestei piese exprima libertatea.

Un alt tip de experiment a fost cel in care au fost transmise apei doua tipuri de mesaje verbale: unul care continea cuvinte cu incarcatura pozitiva ("iubire", "inger", "multumire", "mama") si altul, reprezentat de cuvinte cu incarcatura negativa ("razboi", "demon", "ura"). Rezultatul a fost similar celui obtinut in cazul anterior cu muzica: apa a facut o delimitare neta intre cele doua game de emotii pe care le-au trezit in ea acele cuvinte.


Asadar apa nu este dotata doar cu o memorie, care ii permite sa inmagazineze informatii legate de ea insasi si de mediul apropiat, ci si cu o "inteligenta”" ce o face capabila sa aprecieze valoric toti stimulii cu care vine in contact. Aceasta inteligenta functioneaza pe baza legii rezonantei. O idee, un gand, o rugaciune, un mesaj, produc in structura apei un anumit ecou, remodelandu-i arhitectura vibratorie. Apa devine astfel unul dintre cele mai puternice si mai fidele canale de transmitere a rezonantei.

Iata cat de receptiva este apa la orice gand, sentiment sau intentie de-a noastra, la muzica si la tot ceea ce „vede” in jurul ei. Cum noi suntem alcatuiti mai mult de jumatate de apa (70%), inseamna ca noi suntem apa. Apa corpului are un rol hotarator in ceea ce priveste alchimia launtrica. Asa cum gandurile ajung sa schimbe apa, imaginati-va cum ne-ar putea schimba pe noi propriile noastre ganduri!

Prin prisma celor prezentate, putem intelege de ce calitatea apei pe care o consumam este direct legata de calitatea vietii pe care o traim si de asemeni, calitatea vietii pe care o traim este legata direct de apa cu care ne hranim.

Cand structura apei se inrautateste, se inrautateste si calitatea vietii iar viata e pusa in pericol. "Multi inrautatesc apa, prin diverse metode si substante chimice, dorind sa o dezinfecteze. De exemplu, efectele ce s-au resimtit din partea armatei americane prezente in Japonia, prin activitatile de epurare a apei, se vor resimti timp de inca 60 de ani, insa a vinde si a cumpara apa e o blasfemie! In zilele noastre, din pacate, se mai fabrica apa, oamenii au nevoie de bani ca sa se foloseasca de o apa buna. Acest aspect trebuie oprit cat de repede! Asa ca fiti atenti ce apa consumati." sustine savantul Masaru Emoto.

Apa e un mesager al Divinitatii, avem multe de invatat de la ea, este un miracol extraordinar. Sa fim constienti ca apa are puterea magica de a da nastere tuturor lucrurilor din lume.
Sa-i multumim pentru asta, sa-i aducem recunostinta!



duminică, 15 mai 2011

Luminile Nordului

Expertii previzioneaza ca luminile nordului, cunoscute si sub denumirea de aurora boreala, vor straluci in 2012 la cel mai inalt nivel observabil in ultimii 50 de ani.
Luminile se intalnesc in dansul lor pe cer in nuante de portocaliu, purpuriu, verde si rosu metalic. Alteori, sunt simple perdele de verde sau un manunchi de lumina. Spectacolul de lumini este de fiecare data altfel. Pe teritoriile nordice, efectul este cunoscut sub numele de aurora boreala sau aurora borealis. Numele a fost pentru prima data folosit in 1621 de catre astronomul francez Pierre Gassendi. El a folosit numele zeitei Aurora, zeita diminetii in mitologia romana si numele grecesc al vanturilor nordice, Boreas. In emisfera sudica, dansul luminilor este cunoscut ca aurora australa sau aurora australis, numele fiind adaptat, folosind denumirea vantului sudic, austrul.
Cu sute de ani in urma, oamenii nu cunoasteau nici o explicatie stiintifica a aurorei, asa ca fiecare popor, fiecare trib, fiecare grup etnic, a gasit propria explicatie. Vechii finlandezi asociau aparitia aurorei boreale cu vulpea polara, un animal totem. Ei credeau ca vulpea ajungea pana departe, in nord, iar cand atingea muntii cu blana sa, scantei colorate zburau spre cer. Estonienii credeau ca luminile de pe cer se datoreaza jeturilor de apa aruncate de balene in jocurile lor. Unii asiatici credeau ca luminile erau dragoni care se luptau in cer. Rusii credeau ca luminile sunt spiritele care aprindeau calea pentru nasterea unui copil. Pentru unii scandinavi, aurorele indicau o schimbare a norocului, de la rau la bun, sau invers. Indienii americani credeau ca aurorele rosii erau focuri ale dusmanilor porniti la lupta, iar aurorele albe erau tortele spiritelor care pescuiau noaptea. Nativii din Noua Zeelanda considerau aurorele ca fiind focuri de tabara ale sufletelor pierdute.
Inca din 2007, fenomenul luminos a crescut in intensitate si, potrivit cercetatorilor NASA, isi va atinge apogeul in mai putin de doi ani. Totusi, aurora boreala ar putea fi mai mult decat un spectacol incantator pentru ochi; daca in 2012 luminile nordului vor avea magnitudinea asteptata, ele ar putea provoca intreruperi ale retelelor de telefonie mobile si GPS si ar putea afecta chiar retelele electrice ale mai multor tari.
Evenimentul va fi provocat de ceea ce este cunoscut ca Maximum Solar - un proces in cadrul caruia campul magnetic din zona ecuatoriala a Soarelui se roteste cu o viteza mai mare decat in regiunea polilor astrului.Specialistii NASA considera ca luminile nordului ce ar putea aparea pe cer in mai putin de doi ani ar putea deveni vizibile inspre sud cel putin pana in orasul Roma.
Observarea aurorei boreale reprezinta o experienta fascinanta si mistica. Unul dintre multele locuri frumoase de unde se pot vedea luminile nordului este Capul Nord din Finnmark, in nordul Norvegiei.
Ca o dovada suplimentara in sprijinul teoriei intensificarii vanturilor solare sunt interpretate si imaginile captate de fotograful islandez Orvar Thorgiersson, din Reyjavik. Barbatul, in varsta de 35 de ani, fotografiaza din 2007 luminile nordului si, de la an la an, instantaneele obtinute ilustreaza un colorit si o raspandire tot mai accentuate ale acestora.  
Daca doresti sa vezi luminile nordului trebuie sa-ti amintesti ca depinzi complet de natura. Luminile nordului adora sa se joace de-a v-ati ascunselea, dar daca vei avea rabdare vei fi rasplatit cu un fascinant spectacol al naturii.
Orvar crede ca in 2012 vor aparea pe cer scene care nu ar putea fi descrise in cuvinte.


sâmbătă, 14 mai 2011

Vacanta in Maldive - in pericol

Singura descriere care s-ar potrivi acestui grup de insule tropicale luxuriante si indepartate, fiecare cu propriul recif de corali si lagune turcoaz putin adanci, este Raiul pe Pamant. Pe uscat – cocotieri si pomi fructiferi, plaje albe intinse si scoici de toate felurile, sub apa – gradini submarine magice, corali si pesti tropicali.
Timpul petrecut aici te poarta departe departe de relaitatea cotidiana. Te relaxezi si uiti de stres si probleme. Un spa extins as putea spune.

Ceasul biologic se acordeaza la cel al naturii guvernate doar de rasaritul si apusul soarelui; nevoile primare – masa si somnul – nu sunt deloc o problema aici – ma gandesc la fructele exotice si la cum poti adormi leganat de briza, intr-un hamac odihnitor. Corpul se intareste prin sporturi in apa, soare si aer curat. Sufletul renaste la privirea apusurilor spectaculoase, iar mintea se odihneste.
Maldive sau Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, este un stat insular format dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India in Oceanul Indian . Cei 26 de atoli ai arhipelagului formeaza un teritoriu ce contine 1.192 de insule din care 250 sunt locuite.
Maldivele sunt cel mai mic stat asiatic, atat din punct de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume.
Situate la rascrucea unor drumuri maritime comerciale vechi, insulele au asimilat diverse influente culturale si religioase.
Vestigiile arheologice demonstreaza ca a existat o lunga perioada budista care a atins apogeul intre secolele 12 si 13. Odata cu raspandirea islamului in vestul asiei, arabii si-au extins legaturile comerciale cu sudul Asiei. Acesta influenta araba a dus la convertirea la islamism, in secolul 12. Micul Muzeu National din Male prezinta o gama larga de artefacte budiste si islamice.


Trist, dar adevarat

Una dintre dintre cele mai populare destinatii exotice pentru locuitorii intregii planete, Insulele Maldive, ar putea deschide, in numai cateva decenii, o serie neagra a statelor disparute odata cu cresterea nivelului Oceanului planetar.
Daca media temperaturii atmosferei va creste cu numai doua grade Celsius pana la sfarsitul secolului, „ne temem ca nivelul apelor ameninta chiar existenta natiunii noastre”, deoarece „toate semnele tulburatoare din jurul nostru ne arata ca, incet, dar sigur, marile ne inconjoara si ne invadeaza micul arhipelag”.
Acest avertisment a fost lansat de presedintele Republicii Maldivelor, Maumoon Abdul Gayoom cu ocazia „Zilelor Dezvoltarii Europene” tinute luna aceasta la Lisabona. Tinta mesajului il constituie statele bogate ale lumii, responsabile de cea mai mare cantitate de gaze cu efect de sera.
Acestora, Gayoom nu le-a cerut pur si simplu bani pentru a apara insulele de asaltul apelor, ci masuri concrete care ar putea duce la mentinerea temperaturii planetei in limite cât mai apropiate de cele care au facut posibila existenta umana pe mica lor suprafata in ultimii 3.000 de ani.
La 26 decembrie 2004, devastatorul tsunami din Asia de Sud-Est a acoperit complet Maldivele pentru cateva minute.
Ar fi pacat sa le pierdem, nu?

miercuri, 11 mai 2011

Brandul de tara, promovat pe borcanele cu magiun de Topoloveni

Brandul de turism al Romaniei va fi promovat pe borcanele cu magiun de prune Topoloveni, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului incheind un protocol de colaborare cu societatea Sonimpex Serv Com SRL, singurul producator al magiunului, a declarat, marti, Gabriela Berechet, director general al Companiei de Investitii pentru Turism.
Comisia Europeana a acordat pe 8 aprilie 2011 magiunului de prune Topoloveni prima certificare de Indicatie Geografica Protejata pentru un produs traditional romanesc.

Directorul general al Sonimpex Serv Com SRL, Bibiana Stanciulov, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa ca, in prezent, exista 1.000 de produse agricole si alimentare protejate de sistemul european de calitate al denumirilor de origine protejata (DOP) si indicatiilor geografice protejate (IGP).

Potrivit acesteia, reteta magiunului de Topoloveni are 100 de ani. Totodata, in Romania exista aproximativ 2.500 de produse traditionale omologate la nivelul Ministerului Agriculturii.

"Romania are traditii locale, agricole si alimentare, cu un potential exceptional. Recunoasterea europeana pentru magiunul de Topoloveni este un prim pas, un drum deschis pentru promovarea si protejarea produselor de calitate romanesti, in Europa si in afara ei.
Magiunul de Topoloveni a fost ridicat la rang european. Este primul produs alimentar romanesc care a primit distinctia Europei si care se mandreste cu peste 8 premii internationale.

"Pe jurnalul UE este scris Romania cu magiunul de prune Topoloveni. Este prima data cand o intreprindere mica certifica un produs traditional. Noi am ridicat Topoloveniul la rang european", a declarat Bibiana Stanciulov, directoarea fabricii de magiun din Topoloveni.

Potrivit acesteia, primaria din Topoloveni a primit o suma mare de bani pentru a continua dezvoltarea turistica a zonei. Mai mult, magiunul de Topoloveni este asociat cu turismul romanesc.

"Faptul ca magiunul de Topoloveni va fi promovat la fel de mult ca turismul romanesc pentru mine este important din punct de vedere financiar", a mai declarat Stanciulov.

"Sunt român şi-mi place pruna..." Ascultă aici IMNUL oficial al MAGIUNULUI DE TOPOLOVENI

marți, 10 mai 2011

Satya – oaza de relaxare ayurvedica in mijlocul Bucurestiului ...

O mica minune bucuresteana, Casa Satya a crescut vazand cu ochii, de la ceva ce parea a fi un experiment utopic, la o afacere cu accente ezoterice. Si pentru cine crede ca nu are vreo legatura cu spiritualitatea  

Casa Satya, merita sa incerce macar pentru lucrurile sanatoase si echilibrate pe care le poate oferi propriului organism, aici. Dupa stiinta mea, este singurul restaurant ghidat dupa principii ayurveda, in care mancarurile se leaga intre ele armonios, atat prin stiinta combinarii lor, cat si prin calitate (marea majoritate a produselor sunt certificate Eco).
La Casa Satya folosesc numai faina bio integrala, zahar bio-eco din trestie, sare de mare naturala si apa ionizata alcalina. Aerul este ionizat iar lumina este full spectrum (similara cu cea solara).
Dupa cum va spuneam, Casa Satya e o mica minune, plina de viata.
Dintre mancaruri: creole delicate, bilute “sattva” (excelente), corabioare din castraveti cu orez si busuioc, avocado umplut cu ceapa, usturoi, coriandru verde si suc de rodii, salata de broccoli si migdale, salata cu rodii, chutney de mere si curmale (excelent), raita de banane (super), sparanghel cu sos cremos, curry de ton rosu, somon cu migdale etc etc etc…
Vinurile servite aici sunt, si ele, bio-eco.
Interiorul aduce cu o resedinta a unui maharajah, plic cu perne, mandale, obiecte decorative indiene, draperii de tavan si “alte alea”. Combinate cu o muzica ambientala relaxanta, nu te poate face decat sa visezi si sa mananci, loc pentru altceva nu exista. Servirea e amabila si zambitoare, oamenii chiar o fac cu placere.
Terasa Satya e racoroasa(au un sistem de racire cu aburi) si la fel conceputa: cu mandale, plante decorative si picturi spirituale, combinate cu aceeeasi muzica linistitoare, care nu se leaga deloc de Bucuresti (slava cerului ca mai putem uita de el!).
Casa Satya
Strada Banu Manta, nr.25 - Bucureşti (lângă Primăria Sectorului 1)
Tel: 0788.788.111
www.satya.ro

duminică, 8 mai 2011

De la depresie la un stil de viata vibrant



Stiati ca atunci cand organismul este echilibrat ajuta la mentinerea echilibrului in fiecare parte a corpului nostru? Dar daca doar o parte a corpului este aruncata in dezechilibru veti avea un efect de unde, scotand sistemele corpului din echilibru. Problema este ca incercarea organismului de a compensa aceste dezechilibre nu duce la o stare de echilibru sanatos. De fapt, cu cat un singur element al sistemului este dezechilibrat mai mult, cu atat celelalte sisteme se dezechilibreaza si ele.
Sa luam un caz concret de tristete si depresie. In acelasi timp se manifesta si o dorinta puternica de a se reveni la caracterul optimist. Dupa mai multe observatii, se admite ca au existat si perioade de somn de calitate scazuta si oboseala extrema in timpul zilei. Iar daca mai esti si mama singura cu doi copii, atunci situatia e de inteles…Pentru a avea timp de copii se renunta la jobul corporativ si se deschide o afacere proprie…poate ceva bazat pe agricultura. Iar pentru a economisi ceva bani, se decide mutarea la bunici.
O femeie care intampina multe probleme, nu? Cum v-ati simti voi si cum v-ati descurca? Cate dintre sistemele organismului s-ar dezechilibra? Aceasta femeie a acceptat conditiile de trai si s-a gandit ca ar putea sa traiasca si cu insomniile si cu oboseala atata timp cat ar reusi sa mai faca si alti pasi pentru a-si revigora starea de spirit.
Recomandarile specialistilor in astfel de cazuri presupun cateva schimbari, incluzand aici 1) nutritia, 2) programarea timpului folosind metode de management al stresului, 3) suplimente pentru a sustine biochimia si 4) energizante pentru a functiona la capacitatea adecvata.
Astfel, in aproape o saptamana se poate declara un somn mai bun, mai multa energie si o stare de spirit mult mai buna. Pe masura ce se continua cu urmarea recomandarilor, nu a mai fost suparata de dinamica din cadrul familiei. Si poate ca fostul sot v-ar trata cu mai mult respect. Ati fi uimite sa vedeti ca nu numai starea de sanatate se va imbunatati semnificativ, dar aceste imbunatatiri se vor reflecta si asupra altor parti ale vietii, putand astfel sa aveti viata pe care v-o doriti.
Cu totii avem abilitatea de a vedea ce se intampla cu viata si cu sanatatea noastra – fizica, mentala, emotionala si energetica. Si putem observa cum aceste zone ne afecteaza deciziile si relatiile de acasa, de la munca si pe noi insine.
Vestea buna este ca exista tratamente simple, practice, care ne vor ajuta sa ne imbunatatim sanatatea si starea de bine, adesea obtinand efecte si asupra altor domenii din vietile noastre.
Un stil de viata indestulator si vibrant este mereu la indemana noastra, trebuie doar sa aveti vointa sa il atrageti de partea voastra!

joi, 5 mai 2011

Stop Codex Alimentarius!


În curând, în toată ţările Uniunii Eu­ro­pene, inclusiv în România, intră în vigoare regulamentul CE 1924/2006 privitor la menţiunile nutriţionale şi de sănătate asociate alimentelor, elaborat la indicaţia faimoasei Comisii Codex Alimentrius.
Ceea ce înseamnă că, în curând, pâinea, usturoiul, iaurtul, plantele medicinale, produsele stupului, plantele şi ceaiurile medicinale, vitaminele, mi­neralele, suplimentele alimentare, integrate într-o dietă echilibrată, diversificată, în cadrul unui stil de viaţă activ, pierd, în mod birocratic, virtuţi demonstrate de mii de ani şi anume că sunt primele ce pot preveni, vindeca şi trata boli.
Astfel, printr-o dispoziţie birocratică, neştiinţifică, se anulează însăşi baza medicinii preventive, potrivit căreia alimentele să fie medicamente, enunţat în urmă 2.500 de ani de Hipocrate. Adică alimentelor li se confiscă proprietatea de a preveni numeroase boli.

Mai mult, astăzi dietoterapiile fac parte din protocoalele de tratament al diferitelor boli. Şi atunci ne punem întrebarea dacă vom asista, în scurt timp, şi la modificarea acestor protocoale? Dar mai îngrijorător este faptul că, de acum înainte, pentru a preveni boala vom fi în situaţia abe­rantă de a înlocui alimentele cu me­dicamente de sinteză, asociate cu multe şi grave efecte adverse.
Iată absurditatea unor astfel de măsuri în spatele cărora se ascund interese străine sănătăţii individului şi comunităţii. Măsuri ce încalcă, în acelaşi timp, în mod grosolan, drepturi fundamentale ale omului: accesul liber la hrana şi alegerea acesteia. Motiv pentru care prin Mişcarea de rezistenţă, Jurnalul Naţional declanşează o campanie de strângere de sem­nă­turi pentru a stopa efectele lui Codex Alimentarius.
Iniţial, Comisia Codex Alimentarius intenţiona să protejeze sănătatea consumatorilor şi să asigure practici loiale în comerţul cu produse alimentare pentru a se evita politica de cartel, antitrust. Intenţie bună, dar şi drumul spre Iad e pavat cu intenţii bune. Aşa că, foarte curând vom fi în situaţia de a ne umple farfuria cu … medicamente.
Ca să înţelegem de unde ne vine “binele”, să intrăm în bucătăria Comisiei Codex Alimentarius (CA).
ONU a creat Comisia CA în 1963 prin intermediul Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură (OAA) şi al Or­ga­ni­za­ţiei Mondiale a Să­nă­tăţii, pentru a pro­mova con­tro­lul ali­men­­te­lor şi practicile corecte în comerţul global cu alimente”. Comisia CA nu are dialog cu persoane fi­zice sau juridice, ci exclusiv cu guvernele membre ale or­ga­ni­za­ţiilor OAA şi OMS.
Ea nu generează legislaţie, ci recomandări în domeniul siguranţei alimentelor, fără ca­rac­ter obligatoriu pentru statele membre ale co­mi­siei. Astfel, Comisia a elaborat o serie de recomandări. Una dintre ele are ca obiect etiche­tarea alimentelor: atât a alimentelor obiş­nuite (pâine, carne etc.), dar şi a alimen­telor funcţionale (iaurturi, suplimente alimentare, vitamine, minerale, plante şi ceaiuri medicinale, produsele stupului şi derivatele acestora). Conform regulamentului Comisiei Europene 178/2002 privind siguranţa alimentelor, vitaminele, mineralele, plantele şi ceaiurile me­dicinale etc. fac parte din categoria alimentelor. Astfel, acestea sunt alimente, şi nu medicamente.
Când Comisia CA face o recomandare, de exemplu, privind eti­che­tarea alimentelor din punct de ve­dere al menţiunilor nutriţionale sau de sănătate, statele membre pot sau nu să o adopte în legislaţia na­ţi­o­­nală. Însă, de regulă, recomandările Comisiei CA sunt preluate în le­gis­la­ţi­ile naţionale sau în cea federală, aşa cum este cazul UE, si­tuaţie în care din recomandări op­ţi­onale devin legi obligatorii.
O astfel de recomandare a Comisiei CA a fost preluată în le­gislaţia europeană sub forma regulamentului CE 1924/2006 privind menţiunile nutriţionale şi de sănătate asociate alimentelor. Şi, spre deosebire de recomandări, regulamentele UE sunt obligatorii. Astfel, regulamentul CE 1924/2006 este obli­ga­toriu pentru toate statele UE, inclusiv pentru România. De altfel, Co­mi­sia CA este considerată autoritatea supremă în materie de siguranţa alimentelor. Din această perspectivă sta­tele membre ale Comisiei CA nu neglijează aceste recomandări, dimpotrivă le asimilează rapid sub forma legilor naţionale sau federale.
Sursa  : jurnalul.ro
Citeste :
PRODUSE CU ETICHETA CODEX ALIMENTARIUS
Romanii sunt deja victimele “Codex Alimentarius”

Adio medicina naturista: UE va interzice medicamentele pe baza de plante
Porumbul modificat genetic (MONSANTO)este toxic pentru organele interne. El este cultivat si in Romania cu sustinerea Guvernului
Ingredientele din mezeluri care ne otravesc!
Vezi :
MONSANTO si Marea Afacere A Geneticii

marți, 3 mai 2011

Concept Wellness


Un echilibru sanatos intre minte, corp si spirit pentru o stare generala de bine, energie si optimism, asta ne dorim.

Astăzi se vorbeşte din ce în ce mai des despre conceptul de Wellness, definit, de obicei, ca un „stil de viaţă orientat spre bunăstare” în deplinul sens al cuvântului, cuprinzând atât aspectele fizice, cât şi cele psihice. Pentru a înţelege mai bine semnificaţia wellness-ului, să vedem care sunt componentele sale esenţiale.

Activitatea fizică şi exerciţiile

Deşi "activitatea fizică" şi "exerciţiile" sunt concepte diferite, înţelegând primul concept ca fiind orice formă de mişcare, iar al doilea printr-o formă de mişcare mai structurată, efectuată pentru scopuri specifice, ambele constituie elementele fundamentale ale wellness-ului. Fără ele nu se poate obţine, într-adevăr, bunăstarea fizică şi mentală.
Chiar şi nutriţionişti, în îndrumările lor, acordă o mare importanţă influenţei unui stil de viaţă activ asupra sănătăţii generale a indivizilor.

Alimentaţia

La baza wellness-ului nu poate fi, astfel, decât o alimentaţie completă şi echilibrată. Pentru a fi pe deplin sănătos, organismul nostru are nevoie de un aport echilibrat de carbohidraţi, proteine, lipide, vitamine, săruri minerale şi apă. Cunoaşterea calităţii şi a cantităţii acestora din alimentele pe care le mâncăm, mai mult decât numărul de calorii, este esenţial pentru a şti cât de des şi în ce fel să consumăm alimentele pentru a ne hrăni într-un mod sănătos.

Stilul de viaţă

Câteva ore de activitate fizică sau de exerciţii pe săptămână nu pot face minuni dacă veţi continua să aveţi un stil de viaţă nesănătos, precum fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi somnul insuficient. În special, trebuie subliniată importanţa din ce în ce mai mare care se atribuie timpului dedicat somnului şi calităţii acestuia.
Activitatea fizică şi exerciţiile sunt foarte utile în schimbarea obiceiurilor negative, permiţând o percepţie rapidă a beneficiilor care rezultă din corectarea lor.

Relaţiile cu ceilalţi

Realizarea deplină a dimensiunii afective şi emoţionale este, evident, un aspect fundamental şi determinant pentru realizarea wellness-ului. A vă simţi bine cu voi înşivă este primul pas pentru a trăi în linişte şi echilibru relaţiile cu ceilalţi.
Stabilirea şi menţinerea unor relaţii autentice, precum prietenia şi dragostea nu pot decât să ne ofere energii pozitive, care sunt decisive pentru a ne simţi împliniţi şi fericiţi.